Indruk maken tijdens een sollicitatie

Categorieën: Blogs

Indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek, zo doe je dat!

Een goede indruk maken tijdens het solliciteren, dat is toch wat we allemaal willen? Maar hoe doe je dit precies? We vroegen het onze recruiters! Lees het in deze blog. Heb je nog andere vragen over solliciteren of wil je graag tips? Neem dat gerust contact met ons op! Wij helpen je graag. 

Lees hier de tips van onze recruiters

Het Nieuwe Solliciteren - Jeanne Vermeulen

Jeanne Vermeulen - LEF Recruitment

Vanuit de positie als Recruiter ben ik natuurlijk "de vragensteller" Een kandidaat maakt echt indruk op mij als hij of zij net zo doorvraagt over het bedrijf en de functie als ik doe richting hem of haar. Goede kritische vragen dus! Je geeft hiermee aan dat je geïnteresseerd bent en al research hebt gedaan. Daarnaast vind ik het altijd bewonderingswaardig als iemand hele goede zelfkennis heeft.

Het Nieuwe Solliciteren - Joris Verhoeven

Joris Verhoeven - LEF Recruitment &  LEF Green

Het klinkt misschien wat afgezaagd en niet heel erg spannend, maar degenen die op mij de meeste indruk maken zijn de kandidaten die zich openstellen en hun eerlijke verhaal vertellen. Wat is er echt met je gebeurd en waar ben je (door schade en schande) wijs geworden waardoor je bepaalde keuzes wel óf niet hebt gemaakt? En waar gaat jouw bloed echt van stromen? Door het onderwerp 'werk' even los te laten kom je tot de kern. Iemand die dat toelaat en -staat maakt indruk op mij!