Een groet voor het einde van het jaar!

Categorieën: Voor werkgevers

Het jaar is voorbij gevlogen en we kijken opnieuw terug op een veelbewogen jaar – maar vooral in positieve zin. Hieronder blik ik terug op de ontwikkeling van LEF Recruitment en vertel ik welke factoren daar een grote rol in hebben gespeeld. 

Het eerste halfjaar

We begonnen het jaar met een kleiner clubje: Jeanne, Wendy en ik verantwoordelijk voor recruitment en Demi als onze marketeer. In de tussentijd beleefden we nog een lockdown, maar naarmate het jaar vorderde groeiden de mogelijkheden. Het werd dus tijd voor nieuwe collega’s. Dat resulteerde in mei en juni in het aannemen van Mirjam Zenden, accountmanager voor LEF Recruitment en LEF Green. Zij weet feilloos hoe zij ons netwerk van relaties en kandidaten uitbreidt en hoe zij deze twee netwerken met elkaar verbindt. 

Daarnaast mochten we nog een nieuwe collega aan ons team van sterspelers toevoegen, namelijk projectmedewerker en wervingsspecialist Joost de Wijs. Hij ondersteunt onze recruitment experts door te zorgen dat er een goede doorloop is van kandidaten, zet onze werkenbij-pagina’s er strak bij en regelt dat onze vacatures breed verspreid worden op diverse platformen en binnen meerdere netwerken.

Met zijn komst hebben we flinke stappen gemaakt met onze bereik- en zichtbaarheid. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met VONQ/InGoedeBanen om onze vacatures op vijftien jobboards te kunnen plaatsen, hebben sollicitanten de mogelijkheid om via WhatsApp te reageren en zien we dankzij Recruit Robin in één oogopslag wie er concreet op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Allemaal samenwerkingen waardoor we voor (latent) werkzoekenden nog beter en makkelijker benaderbaar en bereikbaar zijn.

 Een eigen marketingafdeling

In het afgelopen jaar hebben we behoorlijk geïnvesteerd in onze marketing. Zo zorgde Demi ervoor dat onze vind- en zichtbaarheid sterk verbeterde en dat resulteerde in een groei op onze socials en een sterkere positionering van LEF Recruitment en LEF Green. Waar Demi aan het begin van het jaar alleen werkte aan onze marketing, sluiten we 2021 af met een eigen marketingafdeling. Sinds 1 november versterkt Nikki Pommer namelijk ons team als Brand Marketeer voor LEF Recruitment. 

Ik werk met Nikki samen sinds 2020. We zijn toen begonnen met het schrijven van blogs. Uiteindelijk groeide dit uit tot een samenwerking waarbij we een gedegen marketingstrategie hebben ontwikkeld en klaar zijn om zowel regionaal als landelijk het LEF-merk uit te rollen. We zijn expert én koploper in recruitment, maar willen dit natuurlijk ook graag laten zien aan iedereen die met ons in aanraking komt. 

Een tijd van komen en gaan

Niet alleen versterkte Nikki ons team per 1 november 2021. Ook Denise Eikemans, overgekomen van Social Deal, is een nieuwe aanwinst van team LEF. Met haar sterke people skills en rijke ervaring binnen accountmanagement, gaat zij de beste matches maken voor onze relaties en kandidaten. 

De aanstelling van Denise is niet zomaar een aanstelling, want de komst van Denise is een reactie op het feit dat Wendy ons gaat verlaten aan het einde van het jaar. Het is nooit leuk als een goede collega besluit te gaan, maar als dit vanwege een verhuizing is waardoor het werken bij LEF Recruitment niet meer te combineren is met de nieuwe woonplek, heb ik daar uiteraard vrede mee. 

Sinds 2017 werkt Wendy voor LEF Recruitment en dat heeft zij altijd met flair en gedrevenheid gedaan. Zij heeft bijgedragen aan waar LEF nu staat en daar ben ik haar dankbaar om. We gaan Wendy missen, maar wensen haar veel plezier en succes toe en ik weet zeker dat wij contact blijven houden!

Manager Recruitment

Een andere sterspeler die wij vanaf januari mogen verwelkomen is Linda den Teuling. Zij wordt de nieuwe aanvoerder van team LEF en gaat samen met onze collega’s de mooiste matches maken. Een nieuwe rol binnen het team waardoor ik me nog meer met de marketing en doorontwikkeling van onze dienstverlening kan en mag bezighouden. Zij is al bij een aantal LEF-bijeenkomsten aanwezig geweest en wij hebben er onwijs veel vertrouwen in dat Linda het team op de juiste manier gaat aanvullen. 

Expert in Recruitment

Op 17 mei 2021 lanceerde ik het kennisplatform Expert in Recruitment met trends, thema’s en tools voor werving, selectie en matching. Alle fases van het recruitmentproces komen op dit platform samen. In de tussentijd verscheen er behoorlijk wat content op de website, content die gratis te lezen en te downloaden is voor leden. Expert in Recruitment is goed in de steigers gezet, maar we bouwen verder. 

Het is namelijk de bedoeling dat Expert in Recruitment een productiebedrijf wordt voor recruitment marketing & employer branding. We spelen hierbij in op een groeiende behoefte in de markt, omdat wij niet alleen de vraag krijgen om het wervings- en selectieproces uit te voeren, maar ook steeds vaker de vraag of wij kunnen ondersteunen bij andere dienstverlening binnen recruitment. 

Aan die vraag geven we gehoor door Expert in Recruitment om te toveren tot een productiebedrijf. Zo gaan we aan de slag met videomarketing, contentmarketing en kennissessies rondom recruitment marketing en employer branding. Wordt natuurlijk vervolgd en in het eerste kwartaal van 2022 kan al van deze diensten gebruik gemaakt worden!

Wie goed doet, goed ontmoet

Bij LEF Recruitment en LEF Green willen we het verschil maken. De koploper zijn en blijven, door innovatief en betrokken te zijn. Een stap harder te zetten. Dat doen we niet alleen met onze werkwijze. We kijken ook naar hoe we op andere manieren een positief verschil kunnen maken in de wereld. Zo zijn we namens LEF Recruitment ambassadeur van Stichting Leergeld Den Bosch. 

Na een eenmalige donatie doneren wij bij elke plaatsing van een kandidaat aan Stichting Leergeld. We vinden het belangrijk dat talentontwikkeling binnen de maatschappij voor iedereen mogelijk is. We kijken terug op een mooie samenwerking afgelopen jaar en kijken uit naar 2022.

Vanuit LEF Green hebben we ook een bijzonder doel gekozen om te steunen. Dat is namelijk Trees for All. Voor elke plaatsing die wij namens LEF Green realiseren, plaatsen wij bomen in de natuur. Daarmee stimuleren we de biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Dat sluit natuurlijk feilloos aan bij onze missie, namelijk bijdragen aan de wereld van morgen. En die wereld van morgen is er alleen op het moment dat onze aarde gezond is. 

Heel veel groeten en een fijne decembermaand

We willen jou graag bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar. We hebben die samenwerking als zeer prettig ervaren en hopen dat we daar een mooi vervolg aan mogen geven. Met deze brief blikken we terug op ons jaar, maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd hoe jij het jaar afsluit. Daarom maak ik graag een afspraak om bij te kletsen.

Video als wervingstrategie Joris VerhoevenOver Joris

Als oprichter van LEF Recruitment en Expert in Recruitment, durf ik te stellen dat recruitment mijn grootste passie is. Daarnaast ben ik medeoprichter van LEF Green en het platform Jobstoryz. Ik heb een kraakhelder doel voor ogen. We treden buiten de gebaande paden met betrekking tot recruitment, werving en selectie.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
17-12-2021 10:38
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.