Doorwerken in de zomervakantie heeft zo z'n voordelen!

Categorieën: Nieuwsartikelen

Terwijl collega’s met schoolgaande kinderen massaal op vakantie gaan in de zomer blijft de ander gewoon werken. Vakantie in het voor- of naseizoen is heel fijn, maar de kans is groot dat je in juli en augustus op een bijna leeg kantoor zit. Niet heel gezellig, maar doorwerken in de zomervakantie heeft ook voordelen! Wij zetten ze op een rij voor je:

 

  1. Eindelijk tijd voor achterstallige klusjes. We kennen ze allemaal wel: klusjes die wel moeten gebeuren maar die geen prioriteit hebben. En waar je dus al weken tegenaan zit te hikken. Nu heb je geen collega’s die je lastig vallen, minder telefoon en minder mail, eindelijk tijd om die klusjes af te handelen!
  2. Je bent productiever. Je krijgt niet alleen minder telefoon en e-mail binnen, je hebt ook minder afleiding van collega’s. Even geen praatjes bij het koffieapparaat, geen eindeloos weekendverslag en minder korte onderonsjes. Misschien wel iets minder gezellig maar je kunt je wel beter focussen en je werkt efficiënter.
  3. Minder file. Als het goed is, is het lekker rustig op de weg en kun je zo doorrijden. Minder reistijd betekent ook meer tijd in de zon na je werk. En ook treinreizigers genieten van de rust. Eindelijk stille coupés en genoeg zitplekken!
  4. Je blijft over met gelijkgestemden. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de mensen die doorwerkt in de vakantie geen kinderen heeft. Grote kans dat je met een klein groepje gelijkgestemden overblijft waar je leuke dingen mee kunt doen. Pak eens een terrasje na werktijd of haal een ijsje ’s middags!
  5. Je hebt de kans om andere werkzaamheden te proberen. Grote kans dat je bepaalde taken van je vakantiegaande collega’s moet overnemen. Zie het als kans om eens wat andere taken te proberen en daar weer van te leren. Misschien ontdek je wel een verborgen talent bij jezelf!

 

Dus, doorwerken in de zomer is zo slecht nog niet! Heb je vanwege het warme weer wel moeite om productief te werken? Via deze link 5 tips om je productiviteit te verhogen.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Monsterboard.nl
Publicatie datum
26-7-2019 9:00
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close