Solliciteren zonder cv

Categorieën: Blogs

Een baan scoren zonder cv? Het kan door te solliciteren zonder cv beter bekend als open hiring.  Bij LEF zijn we groot voorstander van een curriculum future. Met dit document leg je de focus op de toekomst van de sollicitant in plaats van het verleden. Dit maakt het mogelijk om tijdens een sollicitatiegesprek al de diepte in te gaan over dromen, doelen en ambities van zowel de potentiele werknemer als de werkgever. Door het curriculum future te combineren met open hiring wordt het mogelijk om te solliciteren zonder cv. Meer weten over solliciteren zonder cv? Je download hier onze versie van het curriculum future of neem contact met ons op wij vertellen je graag meer!

Lees hier hoe onze recruiters denken over solliciteren zonder cv en open hiring:

Wendy Smits - LEF Recruitment

Open hiring vind ik een interessant en prikkelend fenomeen. Overgewaaid uit Amerika waar het ooit is ingezet om daklozen, ex-gedetineerden en andere kansarmen aan een baan te helpen, wordt het nu ook steeds meer in Nederland ingezet. Eigenlijk de enige manier om echt oordeelvrij iemand een kans te geven bij het invullen van een vacature. Het is uiteraard niet geschikt voor elke baan, en er zijn wel wat randvoorwaarden waar je als bedrijf aan moet voldoen om het succesvol in te zetten, maar ik ga de ontwikkelingen met veel plezier volgen!

Joost de Wijs - LEF Recruitment

De huidige, krappe arbeidsmarkt vraagt om nieuwe, creatieve wervingsmethoden. Solliciteren zonder cv valt zeker onder deze noemer. Persoonlijk sta ik positief tegenover deze nieuwe methode en dan met name het curriculum future. Het is eigenlijk maar vreemd dat het cv gebruikt wordt als het voornaamste selectiemiddel bij het zoeken naar geschikte kandidaten. Een cv beschrijft zelden tot nooit iemands ambities en/of ontwikkelplan. Terwijl de eventuele samenwerking juist in de toekomst plaats zal gaan vinden, niet in het verleden. Het matchen op basis van ambities zal dan ook zeker bijdragen aan het realiseren van een duurzame match.

Jeanne Vermeulen- LEF Recruitment

Ik kijk heel positief tegen deze ontwikkeling aan! Je verlaagt zo de drempel om te solliciteren voor iemand. Én je legt de focus op ambitie en motivatie, waardoor iedereen eigenlijk dezelfde kans krijgt. Kijken naar de toekomst in plaats van het verleden. Wel vind ik dat je als werkgever/recruiter per vacature opnieuw moet beoordelen of ‘’het past’’. Bij sommige rollen blijven hard-skills heel belangrijk (zoals een bepaalde talenknobbel of kennis van financiën). Ik begrijp ook heel goed dat sommige sollicitanten júist willen solliciteren met CV om zo hun kennis en kunde alvast te delen. Het blijft dus maatwerk om de juiste selectie methode toe te passen 

 

 

 

 

 

 

Joris Verhoeven - LEF Recruitment & LEF Green

Ik heb er al eerder over gesproken en geschreven, maar ik hoop dat het CV zijn langste tijd heeft gehad in de huidige vorm. Het is natuurlijk goed te weten wat iemand in het verleden heeft gedaan en welke stappen zijn gezet om te komen waar hij/zij nu staat, maar het belangrijkste vind ik iemands ambitie. Wat heeft iemand al gedaan waardoor hij of zij denkt de baan te kunnen vervullen wat is de ambitie voor de middellange en lange termijn. Zo kun je als werkgever beoordelen of ook die ambitie bij jouw bedrijf past en kun je samen bepalen hoe bepaalde persoonlijke doelen worden gehaald. Daarom is mijn missie om het Curriculum Future veel meer in te zetten en het CV een stapje terug te laten maken. 

Lees verder: '5x Voordelen van het hebben van een kantoorhond', 'Er staat iets moois klaar' en 'Het nieuwe werken na Corona' 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
LEF Recruitment
Publicatie datum
22-9-2021 0:00
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close