Een vat vol potentie

Categorieën: Blogs

Ik heb altijd een baantje gehad in de supermarkt. De kick was om beter te zijn dan de vaste medewerker die ik in de vakantieperiode verving. ’s Morgens om zeven uur stond ik brood te snijden om ’s avonds om zeven uur uitverkocht te zijn. Daarna vloog ik naar huis om met het bestelboek op schoot uit te rekenen hoeveel broden ik de volgende ochtend aan de bakkerij moest doorgeven. Is dit de gedrevenheid die jij bij jongeren mist? Is dit waarom een grote groep jongeren niet zichtbaar is op de arbeidsmarkt terwijl je roept dat je dolgraag jong talent aan je wil verbinden?

Gesloten houding

Bij ons werken collega’s die hier ooit begonnen zijn als starter. Ze hebben zich ontplooid tot onmiskenbare specialisten. Laatst kwam een aantal studenten een studieopdracht doen. Een van hen drapeerde haar sjaal om haar heen alsof het een slaapzak was en schoof zwijgend achter de laptop. Ik wees haar vriendelijk op haar gesloten houding. Pas toen werd ze zich daarvan bewust. Ze gooide haar sjaal aan de kant, rechtte haar rug en bleek een vat vol potentie. Soms is er niet veel meer nodig dan de juiste benadering en adviezen om een kandidaat naar je toe te schuiven die perfect past in jouw bedrijf.

Gunnen

We zijn benieuwd naar jouw motieven als werkgever om jonge starters niet aan te nemen. Kijk, als je net van school komt heb je nu eenmaal nog geen ervaring, hoe kneedbaar je ook moge zijn. Maar kennis kun je leren. Ervaring echter moet je iemand gunnen. Wat mis je bij de jonge generatie die zo uitmunt op het gebied van online technieken en social media? Heb je het lef samen met ons een platform te formeren om deze doelgroep, voor zichzelf en dus ook voor jouw organisatie, waardevoller te maken? Schuif bij ons aan!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
31-3-2020 10:31
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close