4x Tips voor een online sollicitatiegesprek

Categorieën: Blogs

Tips voor een online sollicitatiegesprek, dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Het nieuwe solliciteren kent namelijk ook de nodige nieuwe omgevingsfactoren. Wat vinden wij als recruiters dat wel kan tijdens het nieuwe solliciteren? en wat niet? Lees het in deze blog. Heb je nog andere vragen over solliciteren of wil je graag tips? Neem dat gerust contact met ons op! We helpen je graag. 

Lees hier de online sollicitatiegesprek tips van onze recruiters:

Het Nieuwe Solliciteren - Jeanne Vermeulen

Jeanne Vermeulen - LEF Recruitment

Er zijn inderdaad ineens hele andere omgevingsfactoren om rekening mee te houden nu we ‘'vanuit de huiskamer’’ het online sollicitatiegesprek in gaan. Ik vind dan ook dat wij als recruiters oftewel de bevragende kant van de tafel hierin mee moeten gaan. Want hoe vervelend is het als de PostNL bezorger net op de stoep staat en jij midden in jouw sollicitatiegesprek zit. Ik heb er totaal geen problemen mee als je hierdoor even uit het gesprek gaat en de deur opendoet. Het is voor jezelf natuurlijk wel het prettigst als dit niet overlapt maar je zal het niet altijd voor het uitkiezen hebben. Bij elke afleiding is dit eigenlijk mijn tip; benoem het, los het op en kom rustig terug in het gesprek.

Het Nieuwe Solliciteren - Joris Verhoeven

Joris Verhoeven - LEF Recruitment &  LEF Green

 We kunnen er niet meer onderuit, een online sollicitatiegesprek via Teams, Zoom of een gelijkwaardig virtueel kanaal. Niet meer weg te denken uit de procedures. Waar moet je als sollicitant dan eigenlijk rekening mee houden? Zorg in ieder geval dat je er net zo representatief uit ziet als wanneer je een face-to-face gesprek zou hebben en dat je achtergrond ordelijk is. Ruim het speelgoed van de kinderen op of het aanrecht waarop je gesprekspartner op kijkt. Dat je thuis zit maakt niet uit, maar zorg wel voor een professionele uitstraling van de omgeving waarin je zit. Veel succes met je sollicitatie