Het aantal WW'ers blijft dalen!

Categorieën: Nieuwsartikelen
We zien dat steeds meer mensen vanuit de WW werk vinden”, zegt arbeidsmarktadviseur Katinka van Brakel. „De economische groei en de krapte op de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat steeds meer WW’ers aan een baan komen. Er zijn ook meer vacatures.”
Bijna zeven op de tien mensen (68 procent) van wie de WW-uitkering afliep in de eerste helft van vorig jaar hadden binnen een maand na het beëindigen van de uitkering een baan. Dat is meer dan in voorgaande jaren. In de eerste helft van 2016 lag dat aandeel nog op 64 procent.

Ouderen
Volgens Van Brakel is dat terug te zien in bijna alle leeftijdsgroepen, ook onder 55-plussers. „Toch blijft het voor deze groep nog altijd lastig om een nieuwe baan te vinden. Werkgevers zijn soms argwanend om ouderen in dienst te nemen. Maar we zien bijvoorbeeld ook dat ze de nodige ervaring missen of bepaalde kennis is verouderd.”
Bovendien is er een groot verschil per regio. Zo stromen er in de arbeidsmarktregio’s Haaglanden, Drechtsteden en Groningen meer mensen vanuit de WW naar de bijstand dan in de rest van Nederland. „Dat heeft allerlei oorzaken. In sommige gebieden wonen meer alleenstaanden en laagopgeleiden. Of het gaat om gebieden waar de economische groei is achtergebleven en er dus sprake is van minder banengroei.”

Begeleiding
Het UWV werkt daarom op verschillende plaatsen in ons land samen met gemeenten om mensen van wie de WW-uitkering bijna eindigt, te begeleiden naar een baan.
Tom Hogenkamp is manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV in Doetinchem en begeleidt het project Jobhunter 2.0. „Arbeidsmarktadviseurs van het UWV brengen in kaart waar werkzoekenden tegenaan lopen tijdens het solliciteren, er wordt gezocht naar passende vacatures en we bellen met werkgevers of ze iets kunnen betekenen. Met succes, want gemiddeld stroomt 70 procent door naar een baan.”

Meer artikelen lezen? Klik hier!!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
telegraaf.nl
Publicatie datum
25-10-2019 16:17
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close