Een recruiter inschakelen

Categorieën: Blogs

Een bedrijf gooit een vacature uit voor een mooie functie binnen het bedrijf. Als bedrijfseigenaar of teammanager kijk je ernaar uit om gesprekken met sollicitanten te voeren, zodat je de juiste kandidaat voor deze functie kan vinden. Tijdens het gesprek begint de bedrijfseigenaar of teammanager vol passie over het bedrijf te vertellen. De sollicitant wordt door de gepassioneerde werkwijze van de bedrijfseigenaar of teammanager ook enthousiast. Vervolgens kijkt de bedrijfseigenaar of teammanager terug op een productief gesprek, maar was dit ook wel echt een productief gesprek?

Productiviteit en enthousiasme worden door een bedrijfseigenaar of teammanager tijdens een sollicitatiegesprek al snel door elkaar gehaald. Wij stimuleren passie en enthousiasme over het bedrijf, maar als je een geschikte kandidaat voor jouw vacature wil vinden – is het ook belangrijk om de kandidaat aan het woord te laten. Sterker nog: je wil de kandidaat de hemd van het lijf vragen, zodat je een goed beeld krijgt van wie er voor je zit en hoe deze persoon jouw bedrijf kan versterken. 

Alleen door het stellen van de juiste vragen, het goed luisteren naar de antwoorden en het voeren van een inhoudelijk gesprek over wie de kandidaat is kun je tot de juiste match komen. Deze verdiepende en sterke vragen kunnen goed door een recruiter gesteld worden, want dat is precies waar wij voor getraind zijn. Binnen een gesprek van een half uur of uur, kunnen wij alle kandidaten zodanig leren kennen dat wij kunnen beoordelen of deze kandidaat een potentiële werknemer van jullie bedrijf kan worden. Dat is de kracht van een recruiter. 

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van een recruiter tijdens een sollicitatiegesprek? Bekijk dan de video 

 

 

Over Joris

Mijn naam is Joris en als ondernemer ben ik eigenaar van LEF Recruitment en mede-eigenaar van LEF Green en Jobstoryz. In mijn blogs deel ik mijn belangrijkste ondernemerslessen of breng ik je op de hoogte van trends binnen recruitment. Met mijn bedrijven heb ik een kraakhelder doel voor ogen: we treden buiten gebaande paden binnen recruitment en werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef een eigen betekenis door middel van onze werkwijze. We staan altijd voor je klaar om te helpen. 

#WijMatchen #WijVerbinden #HappytoWork #Expertinrecruitment

 

Lees verder: 'Q&A - Video tijdens het sollicitatie proces', 'Op losse schroeven' en '5x Het belang van video content voor het werven van personeel'

 

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
23-2-2021 9:22
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close