Wat kost een bureau recruiter?

Categorieën: Voor werkgevers

Wat kost het om een wervings- en selectiebureau zoals LEF Recruitment in te huren? Er is binnen onze branche regelmatig ophef over de tarieven, omdat niet alle professionals en bedrijven openheid van zaken geven. Bij LEF Recruitment houden we van transparantie. Daarom zijn we eerlijk over onze tarieven in ons informatiedocument. Eerder schreven we al een blog over onze werkwijze en nu gaan we verder in op de daarbij horende tarieven. 

Er zijn verschillende tarieven, of in ons geval fees, mogelijk. We zijn als recruiters namelijk niet alleen in de vorm van bureaus te vinden. Er zijn ook recruiters in loondienst en actief als freelance professional. De laatste groep werkt met andere tarieven en verdienmodellen dan dat bureaus dat meestal doen. Omdat bureau recruitment ons ding is, richten we ons met deze blog alleen op de fees (en de constructie daarachter) die wij hanteren.

Wat is een fee?

Wij werken bij LEF Recruitment met een bemiddelingsfee. Een fee is een afgesproken vergoeding voor een geleverde dienst, in ons geval dus een percentage van het bruto, fulltime jaarsalaris van de te plaatsen kandidaat. Een fixed fee is een vooraf bepaalde fee en niet afhankelijk van de hoogte van het salaris. Bij LEF Recruitment werken we standaard met een afgesproken percentage van het jaarsalaris en daarom richten we ons in deze blog enkel hierop. Wanneer onze relatie een fixed fee wenst dan denken we daar graag over mee. 

Het bruto jaarsalaris

Onze fee berekenen we over het fulltime bruto jaarsalaris van de kandidaat. Dit salaris wordt berekend door het fulltime bruto maandsalaris te vermenigvuldigen met 12,96. Dit is het vaste salaris vermeerderd met de vakantietoeslag van 8%. Overige beloningen, zoals bijvoorbeeld bonussen, winstuitkeringen en andere emolumenten worden in onze berekening van de fee niet meegenomen. De fee die wij factureren aan onze relatie is 19% van het bruto jaarsalaris.

Een voorbeeld ter illustratie:

Fulltime bruto maandsalaris: €3500

Fulltime bruto jaarsalaris: €3500 x 12,96 = €45.360 euro

De bemiddelingsfee van LEF Recruitment: 19% van €45.360 = €8618,40

Deze rekensom kun je met de kennis van het bruto maandsalaris dus overal op toepassen. Op die manier weet je direct wat onze dienstverlening met betrekking tot bureau recruitment kost. LEF Recruitment factureert nadat de geplaatste kandidaat zijn eerste werkdag heeft gehad.

Wij bouwen aan en streven naar duurzame relaties 

Daarom werken we bij LEF Recruitment met een staffel voor onze dienstverlening. Bij de plaatsing van één of twee collega’s binnen één jaar rekenen wij een fee van 19% voor onze diensten. Wanneer dit binnen het jaar drie of vier collega’s worden, verandert ons percentage naar 18%. Vanaf de vijfde collega in het jaar hanteren we een fee van 17%. 

Garantie voor plaatsingen en proeftijd

LEF Recruitment factureert de bemiddelingsfee dus na de eerste werkdag. Het kan zijn dat onze relatie uiteindelijk besluit dat de samenwerking na de proefperiode geen vervolg krijgt. Als dit besluit gebaseerd is op het toedoen van de kandidaat, plaatst LEF Recruitment kosteloos een nieuwe kandidaat. Per vacature hanteren wij het recht op één garantieplaatsing.

Inzetten van assessments en employer branding

LEF Recruitment is gecertificeerd DISC-partner. Het DISC-model is een model waarbij de natuurlijke gedragsvoorkeur van een persoon gemeten wordt. Wij vinden de inzet van DISC belangrijk vanwege een duurzame match, eentje op cultuur én de functie. Een leidraad is om te ontdekken of een natuurlijke gedragsvoorkeur past binnen de taken van een bepaalde functie en daarmee ook aansluit op de heersende bedrijfscultuur van onze relatie.

Wanneer de match definitief is en onze relatie heeft voor deze kandidaat een DISC-test ingezet, zijn de kosten voor een rapport inbegrepen bij de fee die wij rekenen. Voor alle overige rapporten brengen wij €195,- in rekening voor een rapport. Wij begeleiden dit proces van de afname van een test tot aan het bespreken van de resultaten graag, om zo niet alleen de selectieprocedure te verdiepen, maar ook een goede basis voor de verdere begeleiding van een kandidaat te leggen.

We investeren bij LEF Recruitment veel in onze vind- en zichtbaarheid. Dat doen we in het kader van onze marketingstrategie, zodat kandidaten ons goed weten te vinden. Zo plaatsen we onze vacatures op meer dan vijftien verschillende jobboards. Daarnaast werken we met advertenties, content voor social media, sterke vacatureteksten en de inzet van videomarketing.

Binnen onze dienstverlening bieden we daarom een extra mogelijkheid aan om tegen een vast bedrag van €695,- een werkgevers- of jobclip aan een vacature toe te voegen. Hier maken we extra afspraken over én bij exclusiviteit investeert LEF Recruitment hier graag in mee.

Tot zover het verdienmodel van LEF Recruitment voor onze dienstverlening. We vinden het belangrijk om transparant te zijn en openheid van zaken te bieden. Daarom hebben we deze blog geschreven. Wil je meer weten? Download dan onze hand-out 'met LEF naar een duurzame match'. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag

 

LEF Recruitment - Nikki PommerOver Nikki
Als Brand Marketeer bij LEF Recruitment en Expert in Recruitment focus ik me op de marketingstrategie en de uitvoering hiervan. Mijn belangrijkste taak is zorgen dat het merk LEF groeit en dat wij expert en koploper in recruitment zijn én blijven. Met een duurzame match in het achterhoofd zetten we die stap extra voor onze kandidaten en relaties, want #WijMatchen.  

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Nikki Pommer
Publicatie datum
1-3-2022 15:27
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.