80.000 uur van je leven ben jij aan het werk...

Categorieën: Nieuwsartikelen

Maak een carrièreswitch

Man en vrouw schudden handen

Maak een carrièreswitch

Er van uitgaande dat je veertig jaar lang veertig uur per week werkt, besteed je 80.000 uur van je leven op je werk. Is het dan niet logisch dat je die tijd besteedt op een manier die je leuk vindt?

Sommigen zien werk als een noodzakelijk kwaad, maar zo hoeft het natuurlijk helemaal niet te zijn. Elke dag zijn er veel mensen die met plezier naar het werk gaan. Ga jij op maandagen met lood in je schoenen naar het werk? Wellicht is het dan eens tijd om na te denken over een carrièreswitch.


Het aanpassen van je CV

De eerste stap naar een nieuwe carrière begint bij je CV. Misschien wil je heel ander werk gaan doen dan je nu doet en lijkt je werkervaring er buiten jouw branche niet zoveel toe te doen. Bedenk dan dat je in bijna elke functie wel vaardigheden opdoet die in een andere baan van pas kunnen komen. Leg daarom in je CV de nadruk op zaken als je:

  • Kennis van ICT
  • Communicatievaardigheden
  • Leiderschapskwaliteiten
  • Ervaring in het oplossen van problemen
  • Onderzoekskwaliteiten
  • Kennis van vreemde talen
  • Presentatievaardigheden
  • Toewijding


Benoem ook je behaalde resultaten en doelen. Als je succesvol bent in de ene baan, is er een grote kans dat je die trend voortzet in een andere. Houd de grote lijnen vast en treed bij het benoemen van je succes niet teveel in details aangezien die er in een geheel andere branche wellicht niet toe doen.

Werk aan je naamsbekendheid

Hoewel het mogelijk is, is het niet altijd even makkelijk om een baan in een geheel andere branche te vinden. Het kan dan ook geen kwaad als mensen in de branche waar jij graag wilt werken je naam kennen. Bezoek daarom netwerkborrels en evenementen in de sector waar jij graag wilt werken. Blijf op de hoogte van het laatste branchenieuws zodat je daadwerkelijk iets te bespreken hebt dat met je branche te maken heeft.

Als je een beetje een vlotte pen hebt kun je er daarnaast over nadenken artikelen te schrijven waarin je jouw kennis en mening over bepaalde branchegerelateerde zaken kunt geven. In bijna elke sector zijn er wel blogs en of andere sites te vinden die op zoek zijn naar inhoud. Begin hier alleen aan als je ook daadwerkelijk wat te melden heeft. Niemand zit te wachten op een slecht onderbouwd stuk van een auteur die niet wordt gehinderd door enige kennis.

Handel voor het te laat is

Zolang er geen tijdmachine wordt uitgevonden, krijg je geen kans om je leven nog eens over te doen. Maak nu dus de juiste carrièrekeuze en leef het leven dat je wilt leiden voordat het te laat is!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Monsterboard.nl
Publicatie datum
26-9-2019 15:42
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close