Een Duurzame Match

Categorieën: Blogs

Moet het aannemen van het juiste personeel moeilijk zijn? Wij vinden van niet. Met onze eigen werkwijze maken wij het mogelijk om binnen vijf stappen een match tussen kandidaat en organisatie te vinden. Wanneer een bedrijf in de regio een vacature opent komen we binnen 24 of 48 uur op bezoek om de volledige intake te doen. Zo ontdekken we graag de sfeer- en bedrijfscultuur. Wie zijn jullie als bedrijf? Waar geloven jullie in? Wat kenmerkt jullie?

 

1. Stevig fundament


Met dit stevige fundament als basis voor de rest van het proces, zijn we benieuwd naar wat jullie willen zien van een toekomstige collega. Wat vinden jullie écht belangrijk? We maken kennis met de collega’s op de afdeling om een zo specifiek mogelijk beeld te schetsen voor het invullen van de vacature. Ondertussen maken we foto’s en video’s ter ondersteuning van de vacature die we gaan plaatsen. Met een volledig zicht op alle benodigde gegevens creëren we een wervingsprofiel. Vanaf dat moment gaan wij met volle focus op zoek naar de nieuwe aanwinst van jullie team. Tijdens onze zoektocht communiceren we een duidelijke procedureplanning, zodat jullie als organisatie of bedrijf weten waar jullie aan toe zijn.

2. Oprechte betrokkenheid


In goed overleg bespreken we hoe we de selectieprocedure invullen. Daarmee zorgen we voor de allerbeste kandidaat voor de vacature. Ook na de plaatsing van een kandidaat onderhouden we goed contact met alle betrokkenen. Niet om de kandidaat uiteindelijk ergens anders te plaatsen, maar omdat we oprecht geïnteresseerd zijn. We willen weten wat er op de werkvloer speelt. Op die manier leren we jullie bedrijf nóg beter kennen en kunnen we ondersteunen op plekken waar dat nodig is. Wij geloven dat een duurzame match tussen kandidaat en organisatie alleen tot stand komt vanuit oprechte betrokkenheid. Dat is waar wij voor staan. 

 

Over Joris

Mijn naam is Joris en als ondernemer ben ik eigenaar van LEF Recruitment en mede-eigenaar van LEF Green en Jobstoryz. In mijn blogs deel ik mijn belangrijkste ondernemerslessen of breng ik je op de hoogte van trends binnen recruitment. Met mijn bedrijven heb ik een kraakhelder doel voor ogen: we treden buiten gebaande paden binnen recruitment en werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef een eigen betekenis door middel van onze werkwijze. We staan altijd voor je klaar om te helpen. 

#WijMatchen #WijVerbinden #HappytoWork #Expertinrecruitment

 

Lees verder: '5x Het belang van video content voor werving en selectie', 'De Kandidaat is Koning' en 'De Recruitercode'

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven & Wendy Smits
Publicatie datum
26-1-2021 13:00
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close