Werken als Medewerker Data Entry

Categorieën: Kennisbank

Wat ga je doen als medewerker data entry? Als medewerker data entry ben je bezig met administratieve werkzaamheden. Je voert gegevens in en controleert deze. Vaak houd je een bepaalde database van jouw werkgever bij. Het kan ook dat jouw werkgever deze service verleent aan andere bedrijven, dan ben je met verschillende databases bezig. Als data medewerker heb je vaak een controlerende rol binnen het bedrijf. Vaak maak je ook analyses aan de hand van de data die je verwerkt. Als je hier meer ervaring in op doet zal je door groeien naar een data analist.

Je kan als medewerker data entry puur administratief werken of vanuit e-mail/telefonisch contact gegevens moeten verwerken. Dit is afhankelijk van het bedrijf en de invulling van hun afdelingen.

Met welke programma’s werk je allemaal?
Vaak zal je sowieso met Microsoft Excel aan de slag gaan. Verder krijg je vaak te maken met bedrijfssoftware systemen zoals SAP.

Met wie werk je samen?

Je administreert vaak in opdracht van. Deze opdracht kan van de afdeling sales afkomen in de vorm van een order inboeken of een factuur aanmaken. Maar ook vanuit finance of inkoop. Het is belangrijk dat je duidelijk in kaart kan brengen welke data er verwerkt moet worden.


Welke eigenschappen passen bij een medewerker data entry?

· Analytisch;

· Nauwkeurig;

· Goede focus.


Lijkt deze rol jou interessant? Kijk dan eens naar al onze data vacatures!

 

Lees verder: 'Werken als inkoper''Werken als schadebehandelaar' en 'Werken als accountmanager'

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
25-6-2020 11:01
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close