Er staat iets moois klaar..

Categorieën: Blogs

Het is alweer een aantal weken geleden dat mijn nieuwe platform Expert in Recruitment is gelanceerd. Hét platform voor HR- en recruitmentprofessionals van MKB-bedrijven. Mijn jarenlange kennis en ervaring heb ik in een overvloed aan content gegoten. Content die via dit nieuwe platform beschikbaar wordt in de vorm van blogs, korte thema’s en tools. Alles om jou te ondersteunen naar een succesvol recruitmentproces.

Een behoorlijke tijd geleden kreeg ik de ingeving voor een gave naam: Expert in Recruitment. Ik vond de naam zo tof dat ik besloot om de domeinnaam meteen vast te leggen. Het idee om een platform op te richten speelde rond in mijn gedachten, maar ik had er nog geen concrete actie voor ondernomen. Behalve het vastleggen van de naam, dus. Een paar maanden later ontving ik een melding van de partij waar ik mijn domeinnaam had gekocht. Een factuur om de domeinnaam te verlengen.

Dat mailtje – met die factuur – voelde als het perfecte moment om serieuze plannen voor de ontwikkeling van dit platform te smeden. Ik boekte een brainstormsessie met mijn businesscoach en binnen een half uur stond het hele plan voor Expert in Recruitment op papier. Het uitgangspunt? Een platform creëren waar jarenlange kennis en ervaring over recruitment samenkomen in behapbare, kant-en-klare content.

Ready, set, go

Het idee voor het platform van Expert in Recruitment was definitief geboren, dus ik besloot meteen door te pakken. Ik nam contact op met een marketingbureau en een tekstschrijver. De plannen voor een website en de content werden gemaakt en na het startsein zijn we definitief met de opbouw van het platform begonnen. We zijn nu ongeveer vier tot vijf maanden bezig, met 1 mei als uitgangspunt voor de lancering.

Bekijk alvast www.expertinrecruitment.nl om een gratis tool te ontvangen over hoe je een succesvolle onboarding van een nieuwe werknemer realiseert. Dit soort tools kun je straks in grote hoeveelheid op het platform vinden. Daarnaast zijn ook korte thema’s over werving, selectie en matching beschikbaar – net zoals dat we updates over trends en ontwikkelingen plaatsen in de vorm van blogs.

Blogs

De opbouw van het platform is dus relatief simpel (al ben je daar aan de achterkant lang genoeg mee bezig ;)). Voor iedere bezoeker zijn de trends en ontwikkelingen te lezen als blog. Blogs zoals ik die ook op mijn LinkedIn-profiel plaats. We houden ons vakgebied nauwlettend in de gaten, zodat we de beste content aan de bezoekers kunnen bieden. Die content delen we ook in de vorm van korte thema’s.

Korte thema’s

Die korte thema’s hebben we dus bepaald aan de hand van de drie fasen binnen het recruitmentproces: werving, selectie en matching. Of ik een aantal voorbeelden kan noemen van die korte thema’s? Ja, zeker. Denk maar eens aan het opzetten van een wervingscampagne, het opstellen van een functieprofiel, de beste selectiemiddelen gebruiken en een personeelshandboek opstellen. Ook de korte thema’s zijn voor iedere bezoeker beschikbaar om te lezen.

Tools

Als aanvulling op die korte thema’s, wordt het platform volledig gevuld met tools. Tools over hoe je een functieprofiel opstelt, de beste selectiemiddelen uitkiest en hoe je een personeelshandboek maakt bijvoorbeeld. Alle relevant en benodigde informatie die jij nodig hebt om van recruitment een succes te maken, stellen wij beschikbaar met dit platform. Het platform is dus enorm geschikt voor HR- en recruitmentprofessionals van MKB-bedrijven.

Gratis beschikbaar

De tools die we beschikbaar stellen via het platform zijn helemaal gratis – maar je moet wel een account hebben om de tools te bekijken en te downloaden. Net zoals dat je bij kranten zoals het AD, de Volkskrant en het Parool een premium account maakt om extra content te bekijken. De tools zijn dus downloadbaar, zodat je altijd de juiste inspiratie kan opdoen voor jouw eigen recruitmentproces.

Wil je een preview van hoe de tools eruit komen te zien? Houd www.expertinrecruitment.nl in de gaten om je als eerste aan te melden en de tool over succesvolle onboarding te downloaden. Heb je vragen over het Expert in Recruitment-platform? Of vind je het leuk om te delen wat je van het idee vindt? Ik ben erg benieuwd naar de input van mijn relaties en connecties. Laat het me weten in de comments of neem direct contact met mij op via joris@lefrecruitment.nl of via 06-46013627.

Het nieuwe selectiemiddel: het curriculum future - Joris VerhoevenOver Joris

Als oprichter van LEF Recruitment en Expert in Recruitment, durf ik te stellen dat recruitment mijn grootste passie is. Daarnaast ben ik medeoprichter van LEF Green en het platform Jobstoryz. Ik heb een kraakhelder doel voor ogen. We treden buiten de gebaande paden met betrekking tot recruitment, werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef op onze eigen manier vorm.

 

 

Lees verder: 'Nieuws met LEF - Juni''Vacature Journaal - Mei',  'Feedback van kandidaten om de Candidate Experience te verbeteren' 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
23-6-2021 14:07
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close