Op zoek naar je droombaan? Die vind je met een authentiek LinkedIn profiel!

Categorieën: Nieuwsartikelen

In dit artikel wordt uitgelegd waarom het slim is om een ‘authentiek LinkedIn-profiel’ op te stellen. Aan welke voorwaarden moet zo’n profiel dan voldoen?

Waarom heb je een authentiek LinkedIn-profiel nodig?

Miljoenen, nee miljarden mensen op aarde zijn actief op sociale netwerken. Daar komt ook bij kijken dat het steeds moeilijker wordt om de geschikte mensen te vinden. En om door de juiste mensen gevonden te worden. Zowel zakelijk als privé.

Er zijn veel mensen die hun profiel opstellen op basis van adviezen van dezelfde experts en op basis van dezelfde boeken en trainingen. Het resultaat is meestal een soort elektronisch cv. Gevolg daarvan is dat je niet door de juiste mensen wordt gevonden. Als je werkzoekende bent, is dat natuurlijk heel vervelend. 

Een authentiek profiel kan een goede bijdrage leveren om wel door de juiste mensen gevonden te worden.

Wat is een ‘authentiek LinkedIn profiel’?

Authentiek betekent dat wat je opschrijft of vertelt echt, betrouwbaar, geloofwaardig en waarachtig is. Het is dan belangrijk maar ook het makkelijkst om dan dicht bij je zelf te blijven. Woorden als ‘passie’ en ‘enthousiast’ komen daarbij naar boven. 

Iemand die authentiek is, is trouw aan zichzelf en zijn of haar persoonlijkheid en doet zich niet voor als iets wat hij of zij niet is. Authenticiteit is dan ook een erg belangrijk onderdeel van je ‘personal brand’.  Om het wat makkelijker te maken heb ik een aantal criteria waar je LinkedIn aan moet voldoen:

  1. Je moet jezelf erin herkennen
  2. Het moet herkenbaar zijn voor anderen
  3. Het moet consistent zijn
  4. Het moet waar zijn/kloppen
  5. Het moet onderscheidend zijn
  6. Het moet relevant zijn
  7. Het moet ‘passie’ uitstralen

Het opstellen van een authentiek LinkedIn-profiel heeft als voordeel dat je gemakkelijk te vinden bent door mensen die op zoek zijn naar jouw profiel. Nog een ander voorbeeld van een authentiek LinkedIn-profiel is dat je ook niet gevonden wordt door de verkeerde mensen, wat zowel jou als een organisatie erg veel tijd en geld scheelt.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Tony de Bree
Publicatie datum
11-1-2019 16:00
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close