Vivienne vertelt: ‘Starten met je nieuwe baan in tijden van Corona’

Categorieën: Blogs

Ook de afgelopen periode zijn via LEF Recruitment een aantal mensen met hun nieuwe baan gestart. In ‘normale’ tijden een spannende en feestelijke aangelegenheid. Hoe wordt dat ervaren in de tijd waarin we nu leven? Wij vroegen Vivienne van den Dungen naar haar ervaringen.

‘We begroetten elkaar zonder handdruk, voor de rest was er nog niet zoveel aan de hand’. Vivienne had 10 maart van dit jaar haar eerste gesprek bij onze relatie SIG in Oisterwijk. Na 2 gesprekken werd een samenwerking beklonken, buiten veranderde de wereld in rap tempo.

‘Nadat we onze handtekening onder het contact hadden gezet bleek ik in blijde verwachting te zijn. Omdat ik van open- en eerlijkheid houd heb ik direct gebeld met SIG. Ze waardeerden mijn openheid en vonden het geen ‘belemmering’ de samenwerking aan te gaan, echter door de crisis konden zij nog niet met zekerheid zeggen of het door kon gaan. We hielden contact en na de online kennismaking met mijn nieuwe manager, op 23 april, was het definitief dat ik zou gaan beginnen.’

‘Omdat het advies ‘werk zoveel als mogelijk vanuit huis’ is, heb ik mijn eerste dag als zeer pragmatisch ervaren. Er werd verteld wie SIG als organisatie is en hoe omgegaan wordt met de praktische zaken. Daarna volgde direct een uitleg over 3 grote projecten en mijn taak daarin. Vanuit daar ben ik direct van start gegaan. Over het algemeen vanuit huis. Ik vind dat ze aan het thuiswerken goed invulling geven. Dagelijks is er een dagstart met het team en stemmen we af wie wat doet en wat nodig is de afgesproken acties uit te kunnen voeren. Daarnaast heb ik 2 keer per week een 1 op 1 call met mijn manager waarin we elkaar uitgebreider bijpraten en persoonlijke doelen bespreken. Dit alles grotendeels vanuit huis’

‘Van nature werk ik liever op kantoor. Dit omdat ik de structuur prettig vind die ik ervaar op een werkplek houd van de dynamiek die wordt veroorzaakt door mensen om me heen. Thuis mis ik dat. Tevens krijg je op kantoor sneller een reëel beeld van de sfeer en cultuur en komen de gewoonten en gedragingen sneller en beter tot uiting. Met collega’s een potje tafelvoetbal en even iets langer praten bij het koffieapparaat zorgt voor de specifieke sfeer die de cultuur met zich meebrengt. Dit heb ik nu niet en duurt het dus langer dat ik voor mezelf heb bepaald wat nu precies die cultuur en sfeer is. Ook zit je thuis in een andere concentratie waardoor ik me afvraag of een taak, die je normaal gesproken op kantoor uitvoert, hetzelfde wordt ervaren: hoe vind ik het echt.’

Over het algemeen, en dat baseren wij op meerderen die we hebben gesproken, wordt communiceren via telefoon en andere media als lastig of spannend ervaren. Het is moeilijker in te spelen op non verbale communicatie, een snelle vraag tussendoor te stellen of een praatje over even niets te voeren. Zeker als iemand van nature wat onzekerder is dan kan dit als een belemmering worden gezien. Ook worden lastig bespreekbare onderwerpen wat meer op de lange baan geschoven.

Ondanks dat er gevoelens van ongemak zijn, het missen van de dynamiek van collega’s direct om je heen en het minder ervaren van de sfeer en cultuur denkt men over het algemeen dat er in de toekomst meer thuis gewerkt gaat worden. De voordelen worden er ook van ingezien en als de verhouding kantoor : thuis gezond is dan kunnen er behoorlijke stappen worden gezet in de duurzaamheids- en efficiencydoelstellingen. Daar is iedereen zich meer dan van bewust. Al met al een periode van bewustwording geweest en dat niet alleen thuis.  

 

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
20-5-2020 15:06
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close