Werken als Administratief Medewerker

Categorieën: Werken als

Administratief medewerker, wat is dat?

Als administratief medewerker voer je iedere dag diverse taken uit, ter ondersteuning aan een organisatie. Daarnaast komen er bij deze functie vaak ook secretariële en financieel-administratieve taken bij. Een duidelijke alleskunner dus. Je beantwoordt telefoontjes, verwerkt de post, maakt afspraken, controleert formulieren, verstuurd e-mails én ga zo maar door! Een belangrijke karaktereigenschap is dat je georganiseerd en gestructureerd bent. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en vaak is het handig om één of meerdere vreemde talen te beheersen. Wat precies de werkzaamheden zijn, hangt natuurlijk af van de organisatie. 

Wat houdt administratief medewerker in?

Je hebt twee verschillende types administratief medewerker; de administratief medewerker en de financieel-administratief medewerker. 

De administratief medewerker - de werkzaamheden die vallen binnen het takenpakket van de administratief medewerker zijn zoals gezegd heel divers. Het gaat hierbij onder andere om het beantwoorden of doorsturen van mails van klanten of medewerkers, het verwerken van binnengekomen orders of formulieren, het bijhouden van dossiers, het doen van voorraadbeheer en het administratief beheer van contracten. 

Soms zijn de taken meer commercieel gericht en heeft de administratief medewerker veel telefonisch of mailcontact met klanten, en ondersteunt de administratief medewerker daarbij de verkoopcollega's van de buitendienst. De functie heet dan vaak: commercieel administratief medewerker binnendienst. 

De financieel medewerker - als financieel medewerker werk op de financiële administratie van een bedrijf en zorg je er samen met een team voor een inzichtelijke financiële administratie. Hierbij voer je administratieve gegevens in in geautomatiseerde systemen. Vaak zijn er verschillende taken binnen deze functie, namelijk de crediteurenadministratie, de debiteurenadministratie en de bankboekingen en betalingen. Daarnaast houdt een financieel-administratieve medewerker ziekmeldingen bij, en verwerkt de financieel-administratieve medewerker declaraties. Ook de salarisadministratie maakt er een onderdeel van uit.

Belangrijke kwaliteiten voor een financieel-administratieve medewerker is dat je nauwkeurig bent, dingen graag kloppend maakt en een sterk cijfermatig inzicht hebt. Binnen het financieel-administratief takenpakket is het mogelijk door te groeien van een pakket waarbij je eerst alleen verantwoordelijk bent voor crediteuren en/of debiteuren, en de bankboekingen, tot en met een takenpakket waar ook het maken van de maand- en kwartaalcijfers behoren.

Een greep uit het takenpakket:

  • Het beantwoorden van telefoontjes
  • Het verwerken van de post
  • Het bijhouden van dossiers

Wat maakt een goede administratief medewerker?

Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan taken. Deze taken variëren van branche tot branche, maar meestal gaat het om administratieve taken, zoals het beantwoorden van telefoontjes, het inplannen van afspraken en het bestellen van kantoorartikelen. Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen:

  • je bent sociaal vaardig
  • je bent communicatief sterk
  • je weet zelfstandig taken te verwerken
  • je bent een echte teamplayer

Vacatures Administratief Medewerker

Administratieve functies kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met financiële of sales taken. Nieuwsgierig naar onze administratieve functies? Je bekijkt ze hier

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
LEF Recruitment
Publicatie datum
2-11-2021 0:00
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.