Werken als Medewerker Debiteuren

Categorieën: Werken als

Debiteurenbeheer, wat is dat?

Uit onderzoek blijkt dan in Nederland meer dan de helft van de facturen te laat betaald worden. Gelukkig zorg jij er als medewerker debiteuren (ook wel: 'medewerker debiteurenbeheerder' of 'medewerker debiteuren') voor dat klanten hun facturen wél betalen. Je stelt deze facturen op en verwerk ze in de administratie. Wordt er niet betaald? Dan ben jij degene die contact met deze klanten opneemt ervoor probeert te zorgen dat de betalingsachterstand wordt ingehaald. Meestal werk je op de afdeling (financiële) administratie.  

Wat houdt debiteurenbeheer in?

Kort samengevat: de taken van een medewerker debiteuren zijn het opstellen en verzenden van facturen. Goed debiteurenbeheer helpt een bedrijf bij het (op tijd) krijgen van geld. Daarom begint debiteurenbeheer al vóór je een overeenkomst aangaat met én stopt wanneer de factuur betaald is. In een geautomatiseerd systeem boek je facturen in waarna het systeem herinneringen en aanmaningen verstuurt. Het kan ook voorkomen dat facturen onjuist/onvolledig betaald zijn, maar deze spoor en los je op. Je maakt betalingsregelingen en legt deze zorgvuldig vast. Daarnaast onderhoud je contact met het incassobureau als je klant uiteindelijk niet betaald. 

Een greep uit het takenpakket:

  • Het opstellen en verzenden van facturen
  • Opsporen én oplossen van fouten in facturen
  • Beoordelen en behandelen van correctieverzoeken
  • Onderhouden van contact met incassobureaus
  • Verzamelen en sorteren van administratieve gegevens

 

Wat maakt een goede medewerker debiteuren?

Een goede medewerker debiteuren heeft geduld, begrip én een nette telefoonstem. Het is namelijk jouw taak om de klant op een vriendelijke, maar toch overtuigende manier te vertellen dat ze moeten betalen. Daarnaast is het van groot belang dat je administratief sterk bent. Je kunt natuurlijk niet een klant opbellen dat ze moeten betalen, als de fout eigenlijk bij jou ligt. Herken jij jezelf daarnaast in de volgende eigenschappen:

  • je werkt zorgvuldig
  • je gaat consistent te werk
  • je weet de juiste prioriteiten te stellen
  • je werkt nauwkeurig
  • je bent klantvriendelijk

Overal 'ja' op geantwoord? Mooi, dan is een baan als medewerker jou op het lijf geschreven! 

Vacatures medewerker debiteuren

Als medewerker debiteuren werk je vaak bij bedrijven met een speciale debiteurenadministratie en/of een financiële afdeling. Wil jij aan de slag als medewerker debiteuren? Bekijk dan hier onze financiële vacatures.  

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
1-11-2021 0:00
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.