Werken als Medewerker Debiteuren

Categorieën: Kennisbank

De Medewerker Debiteuren is iemand die ervoor zorgt dat klanten hun facturen betalen. De Medewerker Debiteuren stelt deze facturen ook op en verwerkt deze administratief. Als klanten hun facturen niet betalen is de medewerker Debiteuren degene die contact met deze klant opneemt en ervoor probeert te zorgen dat de betalingsachterstand wordt ingehaald. De Medewerker Debiteuren werkt meestal op de afdeling (Financiële) Administratie.

De taken die de Medewerker Debiteuren heeft zijn het opstellen van facturen en deze verzenden. De Medewerker Debiteuren boekt deze facturen in in een geautomatiseerd systeem en verstuurt herinneringen en aanmaningen. Het kan ook zijn dat facturen onjuist/onvolledig worden betaald en de Medewerker Debiteuren spoort deze verschillen op en lost ze op. Soms behoort het opstellen van creditnota’s hierbij.
Het maken van betalingsregelingen behoort ook tot de taken van de Medewerker Debiteuren. Ook deze moeten weer zorgvuldig worden vastgelegd.
De Medewerker debiteuren onderhoudt daarnaast contact met het incassobureau als de klant uiteindelijk nog steeds niet betaald.

Een Medewerker Debiteuren rapporteert ook aan het management over de openstaande posten en debiteuren. Het opzetten van een management informatie systeem en het analyseren van de situatie met betrekking tot de debiteuren kan hier ook onderdeel van uitmaken.

Om Medewerker Debiteuren te worden is het belangrijk dat je administratief en communicatief sterk bent en goed prioriteiten kunt stellen. Daarnaast moet je resultaatgericht zijn, nauwkeurig, klantvriendelijk en zelfstandig.

Welke opleiding moet je volgen om Medewerker Debiteuren worden ?
Om Medewerker Debiteuren te worden is het goed een (financiële) administratieve MBO opleiding te volgen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een rol als Medewerker Debiteuren kijk dan vooral eens naar onze vacatures!

 

Lees verder: 'Werken als medewerker data entry', 'Werken als inkoper' en 'Werken als schadebehandelaar'

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
11-8-2020 11:13
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close