Nieuws met LEF - April

Categorieën: Nieuwsartikelen

Het is weer tijd voor ons maandelijkse onderonsje! We praten je graag bij over updates, content én vacatures die wachten op de juiste match. Misschien ben jij dat wel? ;) Het paasweekend is in aantocht en dat betekent dat we een extra lang weekend hebben om te genieten van het begin van de lente. Het is de tweede keer dat we Pasen vieren sinds het uitbreken van de coronacrisis. Toch durven we hier en daar weer een beetje te dromen over een zomervakantie zoals we ooit gewend waren. Bij LEF Recruitment staan we voor een positieve instelling en gaan we met een flinke berg motivatie en enthousiasme de toekomst tegemoet. Daarom hopen we opnieuw een beetje positiviteit van ons team met je te delen.

Een goede indruk maken

Solliciteren is een doelgericht proces. Jij richt je pijlen op een baan. Daarom zet je alles op alles om een goede indruk te maken, want alleen met een goede indruk maak je kans op de functie die je zo graag wil hebben. Waar letten recruiters op en hoe zorg jij ervoor dat je bovenaan het lijstje van een recruiter komt te staan?

“Van nature ben ik de vragensteller tijdens een gesprek. Een kandidaat maakt indruk op mij als hij/zij ook doorvraagt over de functie én het bedrijf! Dat toont aan dat iemand zijn/haar research heeft gedaan.” – Jeanne
 
Benieuwd naar de tips van de rest van ons team voor het maken van een goede indruk op een recruiter? Klik hier voor het volledige artikel!

Het succes van de jobclip

Eerder hadden we het over het succes van de job clip. We namen zelf een video op met Patrick van Cinefy en leggen daar het verschil uit tussen een job clip en een sollicitatievideo. Bekijk hierboven alvast onze nieuwste job clip gemaakt voor Heras Mobile Fencing & Security.

Met een sollicitatievideo laat je jezelf als kandidaat zien. Ooit werd dit stukje over jezelf in tekst gegoten, nu zien we bedrijven steeds vaker om een video vragen. Het is dus van belang dat je jezelf goed weet te presenteren! Aan de andere kant van de sollicitatievideo hebben we de job clip. De job clip wordt gemaakt door bedrijven, waarbij zij een gezicht geven aan het bedrijf. Er wordt verteld vanuit het perspectief van iemand die bij het bedrijf werkt.

Zowel de sollicitatievideo als de job clip geven in een vroeg stadium van het recruitmentproces een gezicht aan de partijen die betrokken zijn. Zo hoef je niet te wachten tot het uiteindelijke sollicitatiegesprek om elkaar te zien en te horen spreken. Hoe gaaf is dat? Joris Verhoeven schreef onlangs een kort stukje op LinkedIn over het belang van een job clip. 

Kijk uit voor fake vacatures

Onlangs schreef Joris een blog over het fenomeen van fake vacatures. Oftewel, vacatures die niet echt zijn en door een recruitmentbureau geplaatst worden om een kandidatenbestand op te bouwen en relevantie aan te tonen voor relaties. Jeetje! 

Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. Vanuit LEF Recruitment en LEF Green distantiëren wij ons van de bureaus die dit soort praktijken uithalen. Het is geen nieuwe ontwikkeling, maar wij zien het vanuit het hoofdkwartier van LEF wel steeds vaker voorbij komen. We vermoeden dat het te maken heeft met de coronacrisis. Die heeft impact op ons allemaal. Maar dat geeft je natuurlijk niet het recht om nep vacatures te creëren en te verspreiden. 

Wij plaatsten een blog op onze website over deze ontwikkeling. Klik hier om ‘m te lezen. Fake vacatures zijn moeilijk te herkennen, maar we delen wel een aantal waarschuwingssignalen. Wees alert, doe navraag bij twijfel en laat je niet misleiden! 

Vers van de pers… nieuwe vacatures voor jou!

Bij LEF Recruitment zijn we specialist voor vacatures in de regio. Daarom zetten we in deze nieuwsupdate graag een aantal actuele vacatures voor op een rij:

→ Ben jij een stoer type en ben jij niet snel omver te blazen? Mooi, dan ben jij misschien wel de Medewerker Klantenservice die onze relatie ChromeBurner zoekt. Klik hier voor de vacature. 

→ Voor The Knowledge in Tilburg zijn we nog op zoek naar een Vestigingsmanager die gaat zorgen voor optimale groei en verantwoordelijk wordt voor de dienstverlening richting de relaties. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de vacature. 

→ Ben jij iemand die graag zorgt voor optimale klanttevredenheid binnen de flexbranche? Bekijk dan eens de vacature voor Accountmanager bij BaaS. Je vindt de vacature hier.

Heb je nog niet de vacature gevonden waar je naar op zoek bent? Meld je via deze link aan voor ons vacature alert of bekijk hier al onze vacatures. 

Maak kennis met #TeamLEF

Deze maand staat Joris in de spotlights. Van je beroep je passie maken. Dat is net ietsje anders dan dat we normaal horen, toch? ;) Maar wél precies hoe je Joris kan omschrijven. Hij maakte van zijn beroep zijn passie en zo werd zijn passie zijn roeping. 

Het is kenmerkend voor hoe wij Joris kennen op kantoor. Hij onderneemt acties met LEF en is niet bang om bepaalde dingen nét ietsje anders te doen dan dat we gewend zijn. Al twintig jaar is Joris werkzaam binnen het recruitment vakgebied. Dat maakt hem een absolute expert in recruitment (*subtiele hint naar een nieuw project*). Joris beschikt over uitmuntende mensenkennis, goede netwerk skills én een sterke visie. 

Kom je Joris in zijn vrije tijd tegen? Grote kans dat dat met kantoorhond Willem is, een goed glas wijn en lekker eten. Meer weten over Joris? Voeg Joris toe op LinkedIn! 

We komen graag in contact met jou!

Contact met de kandidaten die ons volgen en zich bij ons melden vinden we belangrijk. Wij zijn  namelijk altijd op zoek naar de juiste match. Om die juiste match te vinden is het belangrijk dat we elkaar goed leren kennen. Daarom zijn we benieuwd naar jouw mening. Waar loop je tegenaan? Welke content vind je leerzaam? En wat kunnen wij met jou delen zodat jij nog beter je doelen kan bereiken? We horen het graag! Deel je bevindingen, ideeën en verhalen met ons via LinkedIn, Facebook, Google of Instagram!

Heb je al van de nieuwe hit op social media gehoord? Nee? Wij wel! Clubhouse is een voice only app waarmee je interactieve gesprekken met elkaar kan voeren over allerlei onderwerpen. Wij spreken zelf over werving, selectie en matchmaking. Volg ons op Clubhouse en kom er gezellig bij om mee te doen, vragen te stellen en nieuwe mensen te ontmoeten. Klik hier om het account van LEF Recruitment te volgen op Clubhouse.

Lees verder: 'Nep vacatures plaatsen om kandidaten te lokken, het gebeurt echt!', 'Waarom wij wel de DISC gebruiken' en  'Een recruiter inschakelen'

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
LEF Recruitment
Publicatie datum
1-4-2021 9:11
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close