De digitale werkelijkheid

Categorieën: Blogs

We zitten in een bijzondere, wat zeg ik, bizarre tijd. Wat er om ons heen gebeurt kunnen we niet bevatten, we zitten met elkaar in een rollercoaster en we weten dat het realiteit is: het voelt echter verre van dat.

Corona drukt zijn stempel en brengt mensen terug naar de basis. In en rondom huis, naar de winkel voor de eerste levensbehoeften en werken vanuit plekken waar zo min mogelijk anderen zijn.

De recruitmentbranche is ook teruggebracht naar de basis. Vacatures worden on hold gezet of ingetrokken en de onzekerheid bij werkgevers zorgt ervoor dat de prioriteit wordt gezet op overleven en deze moeilijke tijd doorkomen: niet op het aannemen van nieuwe mensen.

Toch zie ik een positieve ontwikkeling. Ondanks dat het mensenwerk is en blijft, is er technologie die dat ook op afstand mogelijk maakt. Wij bij LEF Recruitment zetten het al enige tijd in bij bepaalde procedures en in specifieke gevallen. Vandaag de dag is het onze standaard werkwijze, onze nieuwe werkelijkheid. Relaties worden erin meegenomen en er wordt enthousiast op gereageerd. Gesprekken vinden op deze alternatieve wijze toch plaats en daar waar de ruimte en mogelijkheden nog aanwezig zijn naar volle tevredenheid (én verbazing) tot een goede afronding gebracht.

Is dit de nieuwe werkelijkheid? De virtuele werkelijkheid? Een nieuw tijdperk, ook in de recruitment, is aangebroken.

Maar bovenal wens ik iedereen veel sterkte en wijsheid toe in deze tijd. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
20-3-2020 11:01
Deel dit artikel
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close