Q en A - Video tijdens sollicitatieproces

Categorieën: Voor kandidaten

Het belang van video tijdens een sollicitatie

Video wordt steeds populairder, ook tijdens het sollicitatieproces. Het maken van een sollicitatievideo is een relatief nieuw middel om jouw toekomstig werkgever van jouw talent te overtuigen. Ook voor werkgevers biedt video uitkomsten zo kunnen sollicitanten door middel van een jobclip meteen de sfeer binnen het bedrijf proeven en zo een beter beeld creëren van zijn of haar toekomstige werkgever. Met video kunnen zowel sollicitant als werkgever meer van zichzelf laten zien en tonen dat ze écht LEF hebt. Zo is een video veel persoonlijker dan een sollicitatiebrief of vacaturetekst én komt je boodschap veel krachtiger over. Dus wil jij een onvergetelijke indruk achterlaten? Ga dan voor video! In deze Q&A beantwoordt Patrick van Cinefy jullie brandende vragen over een sollicitatievideo's en jobclips. Benieuwd? Bekijk dan snel de video!

Waarom video tijdens het sollicitatieproces?

Zoals je vast wel wist, is video erg in opkomst. Zo zien we dat er op de social media kanalen steeds vaker gebruik wordt gemaakt van video, maar ook platformen zoals Netflix en Videoland blijven populair. In de recruitment markt is dit niet anders. We zijn namelijk steeds op zoek naar nieuwe manieren om dé perfecte match te vinden. Het wordt dus steeds belangrijker dat je jezelf goed kunt presenteren zowel als werkgever dan als potentiële werknemer. 

Wat is een sollicitatievideo?

Een sollicitatievideo is eigenlijk een video waarin de kandidaat zich even voorstelt. Wat over zichzelf vertelt, maar ook zeker vertelt over zijn of haar werkervaringen. Kortom, wat je normaal gesproken in je CV zet ga je nu samenvatten in een video. Zo krijgt de werkgever een veel beter beeld van jou als persoon én kan de werkgever sneller bepalen of je binnen het bedrijf past.

Wat is een jobclip?

Aan de kant van de werkgever heb je een job clip. Dit is de kans voor een werkgever om het bedrijf te laten zien vanuit het perspectief van de werknemers én de vacature. Zo krijg je als kijker een exclusief beeld binnen het bedrijf, wat het bedrijf doet en het karakter. In deze video krijgt de werkgever eigenlijk alle vrijheid om te laten zien wat die wil. 

 

 

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Demi Christensen
Publicatie datum
1-2-2021 15:56
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.