Werken als Planner

Categorieën: Werken als

Planner, wat is dat?

Als planner maak en beheer je de dag- en personeelsplanning binnen een organisatie. De werkzaamheden bestaan uit het indelen van medewerkers, het bijhouden van de vakantie-uren, de vrije dagen en het afhandelen van klachten over roosters. Vaak werkt een planner in een organisatie waar er met grote ploegen werknemers wordt gewerkt. Je komt Planners in verschillende branches tegen zoals; de bouw, het onderwijs, de zorg, uitzendbureau, productie en transportbedrijven. Kortom, als planner zorg je ervoor dat de indeling van de medewerkers op de werkvloer goed is en dat de bezetting optimaal is. 

Wat houdt planner in?

In heel veel organisaties heeft de planner een belangrijke positie. Vaak ben je als planner aan het uit puzzelen om de bezetting zo goed mogelijk rond te krijgen. De planner is naast de interne werkzaamheden ook in contact met externe partijen. Hierbij moet je goed rekening kunnen houden met de wensen van verschillende partijen. 

Een greep uit het takenpakket:

  • Je bent verantwoordelijk voor de planning
  • Het maken van de dag, maand en jaarplanningen
  • Verwerken van de administratieve gegevens

Wat maakt een goede planner?

  • Je bent niet bang om initiatief te nemen
  • Je bent stressbestendig
  • Je bent probleemoplossend
  • Je moet goed kunnen plannen natuurlijk! 

Welke opleiding moet ik volgen om planner te worden?

Er is geen specifieke opleiding om Planner te worden, maar een logistieke opleiding is een goede basis. Want doorgaans  komen Planners meer voor in technische branches. Veel Planners hebben dan ook een technische opleiding behaald. Wil je planner worden? Bekijk nu onze vacatures voor Planners!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Joris Verhoeven
Publicatie datum
18-4-2020 10:44
Deel dit artikel

Vacatures in de spotlights

Maak vacature alert
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.