Employer branding

Wat is Employer Branding en wat kan het voor de klant betekenen?

Employer branding is niets meer dan jouw eigen werkgeversmerk. Bij Employer branding sta jij als werkgever centraal en niet de dienst of het product wat je maakt en verkoopt. Wat laat je zien in je werkgeversmerk?

 • Hoe ziet jouw bedrijf er fysiek uit
 • Welke mensen werken er bij jouw bedrijf
 • Wat is de sfeer en cultuur op de werkvloer

In je werkgeversmerk uit je je vacatures in een jobclip en breng je je bedrijf en de werkvloer letterlijk in beeld in een bedrijfsvideo. Laat dit je ambassadeurs binnen hun eigen netwerk delen. Door een accuraat social media plan zorgt referral recruitment ervoor dat de beste mensen jou weten te bereiken en vinden. 

Jobclips

Een vacature is een lap tekst waarin wordt beschreven wat de taken zijn van degene die je zoekt en wat jij als werkgever van je nieuwe collega verwacht. Tegenwoordig worden woorden en teksten veel minder interessant bevonden en is zelfs bewezen dat niet alles wordt gelezen. Potentieel goede kandidaten voor jouw vacature haken mogelijk vroegtijdig af, verlaten je website en gaan verder op zoek naar het bedrijf dat wel laat zien en voelen wat er van ze wordt verwacht. Daarom werken wij veel met een visuele vacature; de jobclip.

Een jobclip is:

 • Een filmpje van maximaal 1 minuut;
 • Gemaakt op de werkplek waar de vacature open staat;
 • Ingesproken door een directe collega;
 • Aangevuld met informatie over de sfeer en cultuur van jouw bedrijf en de afdeling;
 • Een vervanger voor de traditionele lappen tekst.

Een jobclip wordt op Social Media 12x meer gedeeld dan een traditionele vacature.  

Het opnemen van een jobclip duurt slechts 1 a 2 uur en kan binnen 24 uur gemonteerd en bruikbaar zijn.

Neem snel contact met ons op om voor jouw vacatures een goede jobclip te maken.

Bedrijfsvideo

Hoe kun je toekomstig werknemers nu beter laten zien en ervaren hoe de sfeer en cultuur is die in jouw bedrijf heersen dan het de huidige werknemers zelf te laten vertellen? Waarom werken mensen graag bij jouw bedrijf en wat maakt het fijn om voor je te werken? Wie passen goed en hoe uit zich dat in de beleving van de huidige medewerkers? In een film van ongeveer 2 minuten wordt een eerlijk beeld geschetst en nemen buitenstaanders letterlijk een kijkje achter de voordeur. Hoe ziet zo’n film eruit?

 • Op basis van een bouwsteen wordt door een gesprek met het productiebedrijf de ideale opbouw van de film bepaald;
 • Een aantal collega’s van diverse afdelingen vertellen kort wat ze doen en waarom ze bij je werken;
 • Specifieke situaties worden op video vastgelegd;
 • Er wordt letterlijk een rondje door kantoor gemaakt;
 • Dit alles wordt gemonteerd met passende muziek en een reële sfeerimpressie laat nieuwe collega’s zien waar ze komen te werken.  

Een film overtuigt latent werkzoekende toch te solliciteren terwijl ze eigenlijk niet concreet op zoek zijn en je vindbaarheid wordt vergroot. Diverse zoekmachines, waaronder google, vinden beeldmateriaal erg interessant waardoor ze jouw bedrijf en vacatures hoger plaatsen dan de traditionele sites. De traffic op je site zal dus behoorlijk toenemen.

Wil je weten wat wij voor je kunnen doen en hoe jouw film eruit komt te zien? 

Social media strategie

En dan hebben we de films, en dan? Wij bij LEF maken een social media plan die we zelf en met jouw collega’s actief gaan inzetten. Dit betekent dat we op een professionele manier en binnen diverse netwerken, waaronder die van jouw huidige collega’s, jouw bedrijf en vacatures onder de aandacht gaan brengen. Je hoeft er niets aan te doen, alleen te liken en te delen.

Laat ons en jouw eigen collega’s zorgen voor een optimale distributie van jouw bedrijf en vacatures en de beste kandidaten worden door ons aan je voorgesteld.

Referral recruitment

Om jouw collega’s nog meer te stimuleren hun netwerk te laten zien waar ze werken en war het voor hen interessant kan zijn bedenken we samen hoe we ze hiervoor kunnen belonen. Dit kan in de vorm van een individuele attentie zijn, maar we kunnen ook eens nadenken over team- of bedrijfsincentives. Wij hebben hier veel ervaring mee. Laat ons je hierin ook verrassen.

Wat vinden onze klanten van de samenwerking?

‘’LEF begrijpt als geen ander wat wij als Quaestus nodig hebben in de zoektocht naar bijzonder Executive Search talent. LEF doet dit op een betrokken, enthousiaste en spot-on manier.’’ – Renée van Quaestus

“Al jaren weet LEF als geen ander bureau de juiste mensen te matchen met Lumidee.

En met succes, want inmiddels staat LEF intern bekend als 'hofleverancier van Lumidee'.” – Kathinka van Lumidee

“LEF werkt professioneel en voelt ons bedrijf goed aan. De samenwerking verloopt altijd prettig en vlot.” – Erik van Intrasurance Group B.V.

Neem direct contact op!

Een samenwerking komt natuurlijk niet in een keer om de hoek kijken.
Ga jij met ons aan tafel zitten? 

Neem contact op

Wij zijn LEF Recruitment

Werken bij Intrasurance

Employer Branding

toggle Vragen? Chat met ons!STEL JE VRAAG
Consultant toggle
send

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat je gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met je op.
LEF Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close