Indruk maken tijdens een sollicitatie

Door: Demi Christensen 18-3-2021

Categorieën
:
Voor kandidaten,

Indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek, zo doe je dat!

Een goede indruk maken tijdens het solliciteren, dat is toch wat we allemaal willen? Maar hoe doe je dit precies? We vroegen het onze recruiters! Lees het in deze blog. Heb je nog andere vragen over solliciteren of wil je graag tips? Neem dat gerust contact met ons op! Wij helpen je graag. 

Jeanne Vermeulen - Recruitment specialist

Vanuit de positie als Recruiter ben ik natuurlijk "de vragensteller" Een kandidaat maakt echt indruk op mij als hij of zij net zo doorvraagt over het bedrijf en de functie als ik doe richting hem of haar. Goede kritische vragen dus! Je geeft hiermee aan dat je geïnteresseerd bent en al research hebt gedaan. Daarnaast vind ik het altijd bewonderingswaardig als iemand hele goede zelfkennis heeft.

Denise Eikemans - Recruitment specialist

Een sollicitant maakt indruk op mij wanneer ik merk dat zij hun eigen verhaal kennen én kunnen overbrengen. Wanneer ze open, eerlijk en authentiek zijn. Wat drijft jou? Waarom past juist die functie zo goed bij jou? Zorg als sollicitant dus dat je jouw motivatie voor jezelf duidelijk hebt. Wanneer je weet wie je bent en waar je voor staat kom je meteen een stuk zelfverzekerder over. Wanneer sollicitanten daarbij ook nog de juiste lichaamstaal in weten te zetten, denk hierbij aan het maken van oogcontact, een rechte houding en een glimlach op het gezicht maken ze helemaal een verpletterende indruk. 

Joost de Wijs - Recruitment Specialist

Kandidaten die kennis van zaken weten te combineren met een open en eerlijke persoonlijkheid, weten het meeste indruk op mij te maken. Als je je goed voorbereid hebt, ben je veel beter in staat concrete antwoorden te geven en zelf ook vragen te stellen. Echter, je moet ook niet het idee krijgen dat iemand voorgekookte antwoorden geeft. Daarom is open- en eerlijkheid minstens zo belangrijk. Een kandidaat die in staat is een persoonlijke touch aan het gesprek te geven, stelt mij als recruiter dan weer in staat om te beoordelen of diegene ook matcht met de cultuur van het bedrijf.

 

Joris Verhoeven - Expert in recruitment

Het klinkt misschien wat afgezaagd en niet heel erg spannend, maar degenen die op mij de meeste indruk maken zijn de kandidaten die zich openstellen en hun eerlijke verhaal vertellen. Wat is er echt met je gebeurd en waar ben je (door schade en schande) wijs geworden waardoor je bepaalde keuzes wel óf niet hebt gemaakt? En waar gaat jouw bloed echt van stromen? Door het onderwerp 'werk' even los te laten kom je tot de kern. Iemand die dat toelaat en -staat maakt indruk op mij!

Carlo van Doorn - Expert in recruitment & duurzaamheid

Een kandidaat maakt op mij indruk als hij zichzelf goed voorbereid. Dit houdt in dat de kandidaat een goede motivatie heeft waarom hij voor mijn relatie wil werken, waarom hij past op de vacature & dat hij representatief voor de camera zit. Als een kandidaat dit doet dan maakt hij of zij echt indruk op mij als recruiter.

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!