5x Tips voor je eerste of tweede baan

Door: Demi Christensen 16-5-2022

Categorieën
:
Voor kandidaten,

Na jaren van ploegen voor tentamens, het maken van projecten en het schrijven van een afstudeeropdracht is het nu tijd om de arbeidsmarkt te bestormen. In sommige gevallen hebben studenten geluk en mogen ze blijven op hun stage, maar in de meeste gevallen is het tijd om op zoek te gaan naar je eerste of tweede baan. Dit kan best wel een lastige zoektocht zijn, want wat wil je nu eigenlijk gaan doen? Hoe méér je diploma in zicht komt, hoe meer je moet gaan nadenken wat je na je studie wilt gaan doen.   

Omdat wij bij LEF maar al te goed weten hoe ingewikkeld deze keuze kan zijn hebben wij onze 5x beste tips voor je eerste of tweede baan op een rijtje gezet. In deze blog geven wij je concrete en praktische tips zodat jij goed voorbereid de arbeidsmarkt kun betreden. Want wij helpen je graag verder! Heb je nog andere vragen? Aarzel dan niet en geef ons een belletje op 073 - 888 454 1 of stuur een berichtje naar info@lefrecruitment.nl

Tip 1: Say cheese... en laat een professionele foto maken  

Er zijn natuurlijk talloze manieren om de aandacht naar je toe te trekken, maar een foto is wél het eerste wat opvalt! Je kent het spreekwoord één beeld zegt meer dan duizend woorden en dit geldt ook in de sollicitatiewereld. Omdat het vinden van de juiste baan een zakelijke zoektocht is, hoort hier natuurlijk ook een professionele foto bij. Zorg ervoor dat jouw gezicht goed in beeld is en kies voor een neutrale achtergrond.   

Tip 2: Zorg voor een up-to-date LinkedIn-profiel 

Google jij je naam wel eens? Grote kans dat jouw LinkedIn-profiel bovenaan de lijst verschijnt. Toch is het met méér dan 675 miljoen gebruikers wereldwijd minder vanzelfsprekend dat je profiel ook opvalt bij (potentiële) werkgevers of recruiters. Terwijl je dit natuurlijk wel wilt wanneer je op zoek bent naar een baan.   

Zorg er daarom voor dat je een up-to-date LinkedIn-profiel hebt. Zo weten bezoekers van je pagina ook gelijk wat jij ze te bieden hebt of waar jij naar op zoek bent. Heb jij je droombaan gevonden op de website van LEF en zien wij een match, dan stellen wij je voor aan onze relatie met een link naar je LinkedIn-profiel en een persoonlijk curriculum future (cf). Extra belangrijk dus dat deze helemaal up-to-date is!    

Tip 3: Ontdek jouw ambities met het curriculum future  

Een document waarbij jij al kan vertellen over jouw dromen én ambities, dat is het curriculum future (cf). Met dit document creëer jij een concrete blik op jouw toekomst. Gelukkig is er nog méér! Daarom vroegen wij eerder al aan onze recruiters wat zij zien als de voordelen van het cf.   

Zo vertelde onze collega Linda dat ‘’door het invullen van het cf, proberen we kandidaten te laten nadenken waar nu echt hun drive en ambitie ligt. Waar zij blij van worden, waarin ze zichzelf willen ontwikkelen en in wat voor werkomgeving ze zichzelf zien werken.'' Ben je er nog niet helemaal uit waar jouw ambities liggen? Wacht niet langer en stel jouw persoonlijke curriculum future op. 

Tip 4: Stap uit je comfortzone en maak een gave videopitch 

Video wordt steeds populairder, ook tijdens het sollicitatieproces. Een videopitch is dan ook niks meer dan jezelf voorstellen aan de hand van een krachtige en persoonlijke video. Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren en het belangrijkste hierbij is dat de manier die je kiest ook echt bij je past.   

Houd de video kort maar kracht en bind ‘m zeker niet aan een functie. Met een goede video pitch kun je makkelijk meerdere werkgevers omverblazen met jouw kennis en kunde. Dus kom maar door met die creatieve ideeën én maak een verpletterende digitale eerste indruk.     

Tip 5: Ga met LEF naar je eerste of tweede baan!   

Wil jij graag een vliegende start van jouw carrière? Kom dan op 8 september naar onze Masterclass: 'Met LEF naar je eerste óf tweede baan'.  Tijdens deze Masterclass geven we je concrete en praktische tips zodat jij helemaal klaar bent om de arbeidsmarkt te bestormen én te weten wat je wilt. Aan het einde van de middag heb je onder andere: een goed LinkedIn-profiel, een gave videopitch, een persoonlijk curriculum future, een professionele profielfoto, up-to-date cv én een gezellige borrel.

Ben jij erbij? Schrijf je dan in via de link - https://lnkd.in/ebB6B-qX of stuur een berichtje naar info@lefrecruitment.nl  

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!