Het 'nieuwe werken' na Corona

Door: Demi Christensen 4-6-2021

Categorieën
:
Voor kandidaten,

Is thuiswerken een blijvertje?

De toekomst van het 'nieuwe werken' na Corona blijft lastig te bepalen. We missen massaal het praatje bij het koffiezetapparaat, maar ook thuiswerken heeft zijn voordelen. Zo hebben we meer vrijheid én is er vaak een betere balans tussen werk en privé. Zou thuiswerken ook na Corona populaire blijven? Onze recruiters vertellen alvast wat zij vinden van het nieuwe werken én hoe ze verwachten dat het de toekomst gaat veranderen. 

Wendy Smits - Recruitment specialist

Dat het nieuwe werken ook na Corona blijft, ben ik van overtuigd. Het kantoor als de vaste werkplek voor iedereen is verleden tijd. Hoe het zich precies gaat ontwikkelen, is nog onzeker, maar een thuiswerkcomponent voor veel banen is een feit. Wel belangrijk om dan te kijken hoe je dat op kantoor inricht. Want mensen willen volgens mij vooral graag naar kantoor vanwege de energie die ze krijgen van fysiek contact met collega's. Maar dan moeten die collega's er natuurlijk wel zijn.. Wat ik in ieder geval bij elke nieuwe vacaturetekst al wel vermeld, is of onze relatie ook na corona openstaat voor thuiswerken. Want dat wordt ongetwijfeld een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. 

Jeanne Vermeulen - Recruitment specialist

Pre-corona kwam de term het nieuwe werken nog wel eens ter sprake. Ik denk dat we anno 2021 wel over het normale werken kunnen spreken. Want thuiswerken, Teams, Zoom, een digitale borrel; het is allemaal niet meer weg te denken. Ik vind het super fijn dat deze flexibiliteit is ontstaan en ik merk dat het veel efficiënter werkt. Toch blijf ik echt een fan van ‘’het kantoor’’. Je hebt een duidelijk begin en eind van je werkdag, schakelt even af tijdens een autoritje naar huis en voelt de energie van collega’s en klanten. En zeg nou eerlijk een glas wijn op de vrijmibo smaakt net iets lekkerder als je kan proosten.

Joost de Wijs - Wervingsspecialist

Naar mijn idee hebben zowel het oude werken als het nieuwe werken grote voordelen. Bij het oude werken denk ik daarbij aan direct contact, face-to-face-communicatie en een stukje gezelligheid. Bij het nieuwe werken hebben de voordelen vooral betrekking op efficiëntie: geen (onnodige) reistijd, een snelle videocall en online vergaderen. Ik verwacht dat het nieuwe werken in de toekomst een combinatie gaat worden van (de voordelen van) beiden. Afhankelijk van de baan/ functie/ taak zal er gekeken worden: kunnen we dit beter thuis (online) doen, of op kantoor (fysiek)?

Joris Verhoeven - Expert in recruitment

Ik had nooit kunnen denken dat ik zou zeggen dat thuiswerken niet meer weg te denken is en het de efficiëntie ten goede komt. Het nieuwe werken zoals het al 15 jaar genoemd wordt is wat mij betreft sinds 2020/2021 echt het nieuwe werken. Blijf wel goed met elkaar in contact en gesprek om de verbinding te houden en ban kantoor zeker niet uit, maar een combi kantoor-thuis is voor mij perfect.

Noor van de Pas - Recruitment specialist

Het hybride werken wordt het 'nieuwe normaal', nu er steeds meer mogelijk is. Ik verwacht dat er de komende tijd voor ongeveer 60% op kantoor gewerkt wordt en voor 40% thuis. Ook zijn er al veel bedrijven bezig met het opstellen van een vast thuiswerkbeleid voor na de Corona situatie. De verbinding houden is dan ook de key, want vele bedrijven, managers en wij zelf hebben ervaren dat thuiswerken mogelijk is. Toch is het van belang dat we elkaar blijven opzoeken en het contact houden. Ook al is het thuiswerken van deze tijd, moeten we er ook rekening mee houden dat het niet voor iedereen is weggelegd én al helemaal niet heel de week. 

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!