Waarom in deze arbeidskrapte juist kiezen voor LEF?

Door: Demi Christensen 29-3-2022

Categorieën
:
Voor kandidaten,

Een goede start voor jouw carrière! 

Het vinden van een nieuwe baan kan een tijdrovende bezigheid zijn, daarnaast staat het waarschijnlijk ook niet bovenaan je favorietenlijstje. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken vroeg ik al eerder aan mijn collega's naar hun ideeën over 4x Voordelen van het curriculum future voor kandidaten, 7x Tips voor een goed LinkedIn-profiel en 5x Tips om jezelf te onderscheiden als young professional. Deze keer nam ik contact op met mijn collega's om te vragen waarom kandidaten in deze arbeidskrapte juist een voordeel hebben als ze kiezen voor een recruitmentbureau zoals LEF. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Linda den Teuling - Recruitment Manager

Juist in een krappe arbeidsmarkt is LEF een goede hulp voor zowel sollicitanten als werkgevers. Als werkzoekende is het nu relatief makkelijk om aan een baan te komen, maar de kans dat je zonder nadenken in een baan start waar je op termijn toch niet blij van wordt is daardoor ook groter. Juist in deze markt is het als werkzoekende goed om verder te kijken naar wat de arbeidsmarkt nog meer te bieden heeft. Wil je een carrière switch maken? Doe het dan nu! Zit je al langer niet op je plek bij je huidige werkgever, maar weet je niet wat je wil? Nu is de tijd om verder te kijken! Bij LEF kunnen we daar goed bij ondersteunen. Dagelijks zien wij vele sollicitanten en vacatures. We weten als geen ander wat de arbeidsmarkt nog meer te bieden heeft. Wij adviseren én helpen onze sollicitanten verder kijken op de arbeidsmarkt dan dat ze zelf zouden doen. Daarbij ondersteunen wij onze sollicitanten nu ook tijdelijk met een sollicitatie of LinkedIn training, zodat onze kandidaten altijd goed voorbereid op gesprek gaan. 

Jeanne Vermeulen - Recruitment Specialist 

Als werkzoekende kan je je voordeel halen uit het contact met een werving-en-selectiebureau. Bij LEF hebben wij intensief contact met onze relaties en weten we wat er speelt, hoe de bedrijfscultuur is en welk type het best zou passen. Dit helpt jou als kandidaat om een eerste selectie te maken voor jezelf. Het scheelt je tijd en je kan tijdens een intake met ons gelijk al jouw wensen en eisen doorgeven zodat we daar niet meer in een later stadium tegen aan lopen. Zie het als een trechter: we bespreken jouw ideale baan en filteren zo stap voor stap de verschillende organisaties en functies die hier bij zouden passen. Tot slot ondersteunen wij in trainingen en cursussen op het gebied van jouw LinkedIn-profiel en gespreksvoering. Alles om de beste match te vinden!

Banner - Klaar voor een baan met LEF

 

Joost de Wijs - Recruitment Specialist 

Door het grote aanbod van vacatures zie je door de bomen het bos niet meer. In dat geval is het handig als er een recruiter met je meezoekt naar de best passende baan. Maar, waarom specifiek een recruiter van LEF? Je komt als werkzoekende genoeg te weten over een functie, simpelweg door de vacaturetekst te lezen. Zaken als bedrijfscultuur staan echter vaak maar kort en algemeen beschreven. Doordat wij regelmatig bij onze klanten over de vloer komen en contacten onderhouden met meerdere mensen binnen het bedrijf, hebben we echt een goed beeld van het bedrijf en haar cultuur. Hier kunnen wij jou alles over vertellen en bovendien ook inschatten of deze cultuur matcht met jou als persoon. Zo ga je extra goed voorbereid op gesprek!

Joris Verhoeven - Expert in Recruitment

Bij LEF Recruitment werken we standaard met het cf, het curriculum future voluit gezegd. Wij kijken hierin expliciet naar iemands intrinsieke motivatie en ambitie. We verliezen het verleden zeker niet uit het oog, maar eerdergenoemde aspecten stellen we centraal. Dit betekent dat iemand iets gaat doen waarvan zijn of haar bloed daadwerkelijk gaat stromen bij een bedrijf dat qua sfeer en cultuur past bij jou als persoon. Deze krapte heeft als voordeel dat werkgevers ook buiten hun gebaande paden durven (en moeten) kijken en handelen. De bereidheid met iemand het gesprek aan te gaan over ambitie, drijfveren en intrinsieke motivatie is in deze tijd vele malen groter. LEF gelooft hier in alle tijden in, maar ziet dat werkgevers in een tijd van krapte hier ook meer voor openstaan. Daarom is kiezen voor LEF in deze tijd de beste keuze die je kunt maken. 'Wie of wat zoek jij nu echt?'

Wil jij met LEF op zoek naar een nieuwe baan? Laat dan snel je gegevens achter via onze contactpagina, dan nemen we binnen 24 uur contact met op. Want wij matchen met LEF! 

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!