Werken als Medewerker Data Entry

Door: LEF Recruitment 25-9-2020

Categorieën
:
Werken als,

Data Entry medewerker, wat is dat?

Als medewerker Data Entry ben je bezig met administratieve werkzaamheden. Je voert gegevens in en controleert deze. Vaak houd je een bepaalde database van jouw werkgever bij. Het kan ook dat jouw werkgever deze service verleent aan andere bedrijven, dan ben je met verschillende databases bezig. Als data medewerker heb je vaak een controlerende rol binnen het bedrijf. Vaak maak je ook analyses aan de hand van de data die je verwerkt. Als je hier meer ervaring in op doet, zul je door groeien naar een data-analist.

Wat houdt Data Entry medewerker in?

Je kan als medewerker Data Entry puur administratief werken of vanuit e-mail/telefonisch contactgegevens moeten verwerken. Dit is afhankelijk van het bedrijf en de invulling van hun afdelingen. Vaak zal je sowieso met Microsoft Excel aan de slag gaan. Verder krijg je vaak te maken met bedrijfssoftware systemen zoals SAP.

Een greep uit het takenpakket:

Wat maakt een goede medewerker Data Entry?

In deze functie is het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken. Herken jij jezelf daarnaast ook in de volgende eigenschappen?

Overal 'ja' op geantwoord? Dan is deze functie écht wat voor jou!

Vacatures medewerker Data Entry

Als medewerker Data Entry kun je bij veel bedrijven aan de slag, van commerciële organisaties tot aan overheidsinstellingen. Benieuwd naar onze data vacatures? Klik dan hier