Werken als Planner

Door: Joris Verhoeven 25-9-2020

Categorie├źn
:
Werken als,

Planner, wat is dat?

Als planner maak en beheer je de dag- en personeelsplanning binnen een organisatie. De werkzaamheden bestaan uit het indelen van medewerkers, het bijhouden van de vakantie-uren, de vrije dagen en het afhandelen van klachten over roosters. Vaak werkt een planner in een organisatie waar er met grote ploegen werknemers wordt gewerkt. Je komt Planners in verschillende branches tegen zoals; de bouw, het onderwijs, de zorg, uitzendbureau, productie en transportbedrijven. Kortom, als planner zorg je ervoor dat de indeling van de medewerkers op de werkvloer goed is en dat de bezetting optimaal is. 

Wat houdt planner in?

In heel veel organisaties heeft de planner een belangrijke positie. Vaak ben je als planner aan het uit puzzelen om de bezetting zo goed mogelijk rond te krijgen. De planner is naast de interne werkzaamheden ook in contact met externe partijen. Hierbij moet je goed rekening kunnen houden met de wensen van verschillende partijen. 

Een greep uit het takenpakket:

Wat maakt een goede planner?

Welke opleiding moet ik volgen om planner te worden?

Er is geen specifieke opleiding om Planner te worden, maar een logistieke opleiding is een goede basis. Want doorgaans  komen Planners meer voor in technische branches. Veel Planners hebben dan ook een technische opleiding behaald. Wil je planner worden? Bekijk nu onze vacatures voor Planners!