Dit is waar een recruiter naar kijkt op jouw LinkedIn-profiel

Door: Demi Christensen 10-5-2022

Categorieën
:
Voor kandidaten,

LinkedIn is al jarenlang het belangrijkste zakelijke platform ter wereld. Hier beginnen dan ook bijna alle recruiters hun zoektocht naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. Ben jij dus nog niet actief op LinkedIn? Dan laat je een grote kans liggen voor het vinden van een nieuwe baan. Eerder schreven we al een blog over hoe jij kunt opvallen met een goed LinkedIn-profiel en in deze blog vertellen we je hoe recruiters jouw profiel bekijken. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe baan én wil je de aandacht trekken met je LinkedIn-profiel? Lees dan snel verder! 

Denise Eikemans - Recruitment Specialist

Wat maakt een LinkedIn profiel nou écht goed in mijn ogen? Allereerst is natuurlijk geen enkel profiel compleet zonder een goede, professionele foto. Dit is ook meteen het eerste waar mijn oog op valt bij het scannen van een profiel. Naast een professionele foto vind ik ook een duidelijke headline van belang. Hieruit kan ik direct zien waar jij voor staat en wat je doet. Ook word ik blijf van een goede samenvatting, waaruit ik direct meer kom te weten over jouw specialisme en jouw ambities. Ten slotte, misschien een open deur, maar zorg ervoor dat de informatie op je LinkedIn-profiel compleet en up-to-date is. O ja, en een aantal goede aanbevelingen misstaan ook zeker niet. 

Joost de Wijs - Recruitment Specialist

Het valt me op dat sommige profielen onvolledig zijn, zo mis ik regelmatig één of meerdere functies. Ik denk dat dit simpelweg komt doordat mensen vergeten dit bij te werken. Voor mij is een goed LinkedIn-profiel dan ook een volledig profiel, met in ieder geval (alle) werkervaring en opleidingen. Hoewel dit volstaat, geeft dit niet echt een beeld van wie de kandidaat nou echt is. Een heel goed profiel heeft daarom wat extra’s, een persoonlijke touch. Denk aan een representatieve foto, een pakkende tekst bij het kopje ‘info’, aanbevelingen en noem maar op!

Jeanne Vermeulen - Recruitment Specialist

Ik vind het vooral erg belangrijk dat een LinkedIn-profiel duidelijk en concreet is. Wanneer je je eerdere werkervaring opsomt, benoem dan puntsgewijs in een paar zinnen wat je gedaan hebt binnen deze rol. Daarnaast is het voor mij als recruiter erg fijn om in de introductie tekst terug te vinden waar je juist op dit moment naar op zoek bent, als je dit al openlijk wilt delen natuurlijk ;-) Dit voorkomt dat ik je ga benaderen voor een functie buiten je interesse gebied, hier zit je waarschijnlijk zelf ook niet op te wachten. Tot slot: verzamel aanbevelingen! Voelt soms even out of your comfort zone om hiernaar te vragen, maar het voegt zoveel waarde toe aan je profiel. 

Linda den Teuling - Recruitment Manager

Een goed LinkedIn profiel is voor iedereen anders. Voor mij is recruiter is het het makkelijkst om een LinkedIn-profiel voor me te hebben wat zo compleet mogelijk is. Daarnaast vind ik het ook interessant als iemand alleen de hoofdlijnen beschreven heeft. Dit geeft mij meer reden om een gesprek aan te gaan en te kijken of er een match is met een van onze vacatures. Zelf vind ik het altijd extra interessant als iemand een persoonlijk stukje over zichzelf heeft geschreven onder het kopje info of onder zijn of haar naam (bijvoorbeeld aangeven wat je doet of waar je naar zoekt). Dit geeft net die extra persoonlijke touch aan het profiel en is dat wat mijn als recruiter soms nog wel meer aanspreekt dan uitgebreide informatie over de werkzaamheden in het verleden. Omdat dit perfect aansluit bij onze werkwijze waarbij wij ons richten op de ambities van een kandidaten. 

Op dit moment bieden wij bij LEF Recruitment een korte training aan om het LinkedIn-profiel helemaal up-to-date te maken. Dit geld voor onze sollicitanten, maar het is ook mogelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn om hun profiel bijvoorbeeld sollicitatieproef te maken. Mocht je meer informatie hierover willen, dan horen wij bij LEF graag van je.  

LEF Recruitment - Demi ChristensenOver Demi

Als online marketeer bij LEF Recruitment & LEF Green is mijn belangrijkste missie het verbeteren van de vind- en zichtbaarheid. Dit doe ik door middel van ludieke campagnes én een verfrissende blik. Want wij matchen met LEF!